Reseförsäkring Danmark

Reseförsäkring Danmark

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Fakta om Danmark som resmål

Populära städer och regioner

  • Köpenhamn: Danmarks huvudstad, känd för sina kanaler, Tivoli, Nyhavn och Den lille havfrue.
  • Århus: En livlig stad på Jylland med en rik kultur, universitet och Aros konstmuseum.
  • Odense: Födelseplatsen för H.C. Andersen, med charmiga gator och historiska byggnader.
  • Aalborg: En viktig stad i norra Jylland, känd för sin vikingahistoria och moderna arkitektur.
  • Roskilde: Känd för sin domkyrka och den årliga musikfestivalen, Roskilde Festival.

Klimat och väder

Danmark har ett tempererat kustklimat med milda vintrar och svala somrar. Den bästa tiden att besöka Danmark är mellan maj och september, när vädret är som mest behagligt. Många svenskar reser till Danmark under sommaren och runt jul för att njuta av landets traditionella firanden.

Säkerhet

Danmark anses vara ett av världens tryggaste länder att resa till, men det är alltid bra att vara uppmärksam på sina omgivningar och ta vanliga försiktighetsåtgärder mot ficktjuvar i större städer och turisttäta områden. 

Tidszon

Danmark ligger i samma tidszon som Sverige, Central European Time (CET) och Central European Summer Time (CEST).

Populär mat och dryck

  • Smørrebrød: Traditionella danska öppna smörgåsar med olika pålägg.
  • Rødgrød med fløde: En klassisk dessert gjord på röda bär och serverad med grädde.
  • Flæskesteg: En traditionell dansk fläskstek med spröd svål.
  • Wienerbrød: En typ av danskt bakverk som är populär världen över.
  • Gammel Dansk: En bitter snaps som ofta dricks till frukost eller som aperitif.

Vanliga fraser på danska

  • Hej: Hej
  • Hejdå: Farvel
  • Tack: Tak
  • Hur mår du?: Hvordan har du det?
  • Ja: Ja
  • Nej: Nej
  • Skål: Skål

Viktiga restips

  • Kontanter och kort: I Danmark är det vanligt att använda kreditkort, men kontanter kan vara bra att ha för mindre inköp och i mindre butiker.
  • Dricks: Det är inte nödvändigt att ge dricks i Danmark, eftersom serviceavgift oftast är inkluderad i notan, men det uppskattas om du rundar upp.
  • Tåg från Sverige till Danmark: Om du enkelt vill ta dig från Sverige till Danmarks huvudstad tar du enkelt tåget, som stannar i centrala Köpenhamn med gångavstånd till populära nöjesparken Tivoli. 

Landsinformationen nedan är maskinöversätt av vår partner.*

Översikt

Huvudstad: Köpenhamn (1,381 miljoner invånare)
Befolkning: 5 910 913 (uppskattning 2024)
Religioner: evangelisk luthersk (officiell), muslimsk, annan/ingen/ospecificerad (kyrkosamfund inkluderar romersk-katolska, Jehovas vittnen, serbisk-ortodoxa kristna, judar, baptister, buddhister, Jesu Kristi kyrka, pingstmän och icke-konfessionella kristna)
Språk: danska, färöiska, grönländska, tyska; Obs: Engelska är det dominerande andraspråket
Tidszon: UTC+1; sommartid: +1 timme, börjar sista söndagen i mars, slutar sista söndagen i oktober
Körsida: Höger
Telefonnummer: +45
Elektriska stickproppar: Typ C, Typ E, Typ F och Typ K

Pengar

Den lokala valutan i Danmark är danska kronor (DKK). Från och med den 7 januari 2025 är 100 DKK lika med 13,93 USD.

Valutaväxling kan göras på banker och växlingskontor.

Resenärer bör vara beredda att använda antingen kontanter eller kredit- eller betalkort för att göra betalningar. Kreditkort är allmänt accepterade. Uttagsautomater finns på de flesta ställen.

Hotell- och restaurangpersonal får vanligtvis inte dricks eftersom serviceavgifter ingår i lagförslaget, men ett dricks på 10 % för god service uppskattas. Taxichaufförer får inte dricks, men du kan alltid runda upp priset.

Elektricitet

Strömförsörjningen i Danmark är pålitlig. Elektriciteten går på 230V vid 50Hz med pluggtyp(er) C, E, F och K.

Pass

De flesta resenärer kommer att behöva ett pass för att komma in i Danmark. Passet ska vara giltigt i minst tre månader efter avresedatumet, ha utfärdats inom de senaste tio åren och ha två tomma sidor.

Medborgare i Europeiska unionen (EU) kan komma in i Schengenområdet med ett giltigt ID.

Medborgare i nordiska länder är inte skyldiga att inneha pass för inresa i Danmark men behöver en fotolegitimation.

Visum

Visumfritt inträde är tillgängligt för vissa resenärer som kvalificerar sig baserat på nationalitet och resemål. Alla andra resenärer kommer att behöva skaffa visum från närmaste ambassad eller konsulat eller ansöka online (e-visum) före resan.

Kraven på inresevisum varierar beroende på nationalitet, syftet med resan och andra faktorer. Enskilda resenärer ansvarar för att se till att de uppfyller alla visumkrav, vilket bör bekräftas med myndigheterna på sin destination innan resan.

Visumfri resa

Visumfria resor till Danmark, Grönland och Färöarna : Utländska medborgare från utvalda länder får resa visumfritt till Danmark. Samma villkor gäller för inresa till Grönland och Färöarna.

Diplomat-, service- och specialpassinnehavare kan komma in utan visum oavsett nationalitet.

Visumfria resor inom Schengenområdet : Medborgare i vilket land som helst som ingår i Schengenavtalet kan fritt resa in och vistas i vilket Schengenland som helst utan visum. Vissa utländska medborgare från icke-Schengenländer tillåts också inresa utan visum, inklusive medborgare i Storbritannien (Storbritannien), USA (USA) och Kanada bland andra.

Visum

Schengenvisum för korta vistelser (typ C) : Utländska medborgare som kommer från utvalda länder behöver ett Schengenvisum för att tillåtas inresa till vilket land som helst i Schengenområdet.

Resenärer får vistas i vilket som helst av länderna i Schengenområdet på ett visum för enkel, dubbel eller flera inresor, i upp till 90 dagar (tre månader) under varje 180-dagarsperiod, oavsett syftet med vistelsen.

Visum utfärdade för Schengenländer gäller för hela Schengenområdet. Med ett Schengenvisum kan en tredjelandsmedborgare resa in i ett Schengenland och sedan resa fritt genom hela Schengenområdet, eftersom gränskontroller av personer som reser över Schengenländernas nationella gränser har tagits bort.

Ansöknings- och handläggningstider kan variera beroende på den enskilda sökanden och ambassaden.

Från och med den 31 mars 2024 kommer Rumänien och Bulgarien att utfärda Schengenvisum för vistelser på medlemsstaternas territorium som inte överstiger 90 dagar under någon period av 180 dagar eller för transit genom internationella transitområden på flygplatser i Schengenmedlemsstaterna.

Lokala resor

Översikt

Köpenhamns-Kastrup internationella flygplats (CPH/EKCH) är den viktigaste infarten för resenärer och flygresor är överlag säkra. Kollektivtrafiken är multimodal och heltäckande. Vägar hålls till en utmärkt standard och bilister är i allmänhet uppmärksamma på vägtrafik och säkerhetsföreskrifter. Cyklister har ofta företräde. Även om kollektivtrafiksystemet är tillförlitligt och säkert är småkriminalitet en risk, särskilt på flygplatser, tågstationer och kryssningsfartygskajer.

Resesäkerhet

Flygresor

Majoriteten av internationella flyg till Danmark anländer till Köpenhamn-Kastrup International Airport (CPH/EKCH) . Anläggningen är belägen cirka åtta km (fem miles) sydost om staden. Säkerheten på flygplatsen följer alla EU-föreskrifter. Köpenhamn är huvudnavet för SAS, det största skandinaviska flygbolaget.

En effektiv järnvägsförbindelse förbinder flygplatsen med centralstationen i Köpenhamn . Biljetter kan köpas från automater i ankomsthallen. Tunnelbanan länkar till flygplatsen och tar 14 minuter. Det finns också regelbundna busslinjer från flygplatsen som avgår var 10:e till 20:e minut och tar 20 minuter att nå centrala Köpenhamn . Taxi avgår utanför alla tre terminalerna och priserna inkluderar dricks. Mer information om hur du tar dig från flygplatsen till staden hittar du här.

Ett fåtal internationella flyg som anländer från andra skandinaviska länder eller Storbritannien landar på små flygplatser i Århus, Aalborg, Esbjerg och Billund . Inrikesflyg förbinder Köpenhamn med Ålborg , Århus, Billund, Bornholm, Karup och Sønderborg . Flygbolag som betjänar inrikesdestinationer inkluderar SAS (SK) och Sterling Airlines, som båda har goda säkerhetsuppgifter.

Luftrum

Efter EU-kommissionens tillkännagivande att hela EU:s luftrum kommer att stängas för ryskägda, ryskregistrerade och ryskkontrollerade flygplan, inklusive privatplan och för överflygningar, kommer alla flygningar till och från Ryssland att vara förbjudna tills vidare, i linje med EU:s sanktioner mot Ryssland på grund av dess invasion av Ukraina.

Gränser och ingång

Gränsåtgärder: Fram till åtminstone den 11 maj genomför myndigheterna inre gränskontroller, mitt i ett försök att förhindra islamistiska terrorhot och organiserad gränsöverskridande brottshot i gränsområdena. Ankomster, inklusive de från Schengenområdet, kan behöva visa ID, pass, visum och ytterligare dokumentation vid alla inre gränser, särskilt vid hamnar med färjeförbindelser till Tyskland.

Vägresor

Trafiken i Danmark rör sig till höger. Vägar hålls till en utmärkt standard och bilister är i allmänhet uppmärksamma på vägtrafik och säkerhetsföreskrifter. Danska motorvägar, motorvägar och sekundära vägar hålls till en hög standard och binder samman alla delar av landet. Att cykla är väldigt populärt. Cyklister har ofta företräde. Du måste kontrollera cykelbanorna innan du svänger höger.

Ett giltigt utländskt körkort får användas vid besök i Danmark, men föraren måste vara minst 18 år gammal. Ett internationellt körtillstånd (IDP) rekommenderas om du inte är EU-medborgare. Många stadsgator har körfält reserverade för kollektivtrafik. Om inget annat anges är hastighetsgränsen 50 km/h (31 mph) i stadsområden (markerad med vita skyltar med stadssilhuetter), 80 km/h (50 mph) på öppna vägar och 130 km/h (81 mph) på motorvägar. I vissa delar av Köpenhamn, inklusive Valby, Vanløse och Gladsaxe, är hastighetsgränserna 40 km/h (25 mph). Att köra påverkad av alkohol eller droger anses vara ett mycket allvarligt brott. Gränsen är 0,5 milligram alkohol per milliliter blod. Reglerna efterlevs strikt och överträdelser kan resultera i hårda böter och eventuella fängelsestraff. Användning av säkerhetsbälte är obligatoriskt för förare och alla passagerare.

Stora vägnät förbinder Köpenhamn med Europa; vissa rutter involverar färjor, och det är lämpligt att boka dessa i förväg. Den 18 km (11 miles) långa Store Bält-bron och tunneln, som förbinder Köpenhamn (som ligger på ön Sjælland ) med ön Fyn , förbinder Köpenhamn med den europeiska kontinenten. En andra bro och tunnel, Öresundsförbindelsen , förbinder Köpenhamn med Malmö i Sverige. Vägtullar gäller för båda broarna.

Järnvägsresor

Internationella tåg förbinder Danmark med flera länder. Kystbanen, de gemensamma dansk-svenska tågen (även känd som Øresundståget) avgår från Köpenhamns centralstation tre gånger i timmen. En tågfärja förbinder Danmark med Hamburg och Lubeck i Tyskland. Englænderen båttåg går mellan Esbjerg och Köpenhamn och ansluter med färjor från Storbritannien.

Ett modernt och effektivt inhemskt järnvägssystem drivs i första hand av Danska Statsbanorna (DSB) tillsammans med några mindre privata företag. De största städerna på alla öar är anslutna till järnvägsnätet. Detta inkluderar Ålborg, Köpenhamn, Esbjerg, Herning, Horsens, Odense och Randers . Biljetter kan köpas på stationer, kiosker och i vissa fall online. Tågen är uppdelade mellan Intercity (IC) och långsammare regionala (R) tjänster. Platsreservationer är obligatoriska på IC-tjänster om du inte går ombord efter kl. 20.00. Bokningar är inte obligatoriska på R-tåg och, med undantag för stora helgdagar och turistmånaden juli, är platser i allmänhet lätta att hitta. DSB driver även snabbtåg kallade Lyntogs som ger non-stop resor mellan städer. Försiktighetsåtgärder bör vidtas mot ficktjuvar på trafikerade järnvägsstationer och på tåg.

Kollektivtrafik

En kombination av järnvägs-, buss-, färje- och tunnelbanesystem förbinder Danmarks storstäder med även de mest avlägsna områdena i landet. Även om Danmarks kollektivtrafiksystem är tillförlitligt och säkert, har småkriminalitet ökat under de senaste åren, särskilt på flygplatser, tågstationer och kryssningsfartygskajer.

Färjor och båtar: Internationella färjor länkar Danmark till ett antal europeiska stater. Tjänsterna inkluderar de dagliga (under högsäsong) och veckofärjor som går från Tyskland (Kiel, Rostock, Puttgarden, Sassnitz-Mukran och ön Sylt), Island (Seydisfjördur), Norge (Oslo, Kristiansand, Bergen och Larvik), Sverige ( Helsingborg, Göteborg, Varberg och Malmö), Polen (Sáwinoujácie) och Storbritannien (Harwich). Tjänsterna är i allmänhet pålitliga; dock kan de störas under vintern på grund av dåligt väder.

Inrikes länkar lokala bilfärjor de flesta öar till vägnätet. Det finns täta färjeavgångar från Kalundborg till Århus, Ebeltoft till Sjællands Odde och Rønne till Köpenhamn . Den främsta inrikesfärjeoperatören är Scandlines. Färjor till Bornholm trafikeras av Bornholmstrafikken. Alla färjor i Danmark kan anses vara säkra, eftersom myndigheter och EU:s regler måste följas för att ett fartyg ska fungera.

Bussar: Internationella bussförbindelser länkar Danmark till Tyskland. Bussar förbinder också Danmark med resten av Skandinavien via väg-järnvägssystemet Øresundsforbindelsen (Øresunds fasta länk) som förbinder Malmö i Sverige och Köpenhamn . Bussar är i allmänhet nya modeller med goda säkerhetsdata.

De flesta områden i Danmark är förbundna med en effektiv regional busstrafik med Köpenhamn som huvudnav. Längre resor kan ofta göras snabbare med buss än med tåg, eftersom busslinjerna kan vara mer direkta. Bland de stora bussbolagen finns Nordjyllands Trafikselskab, HurtigBussen, Thinggaard Expres, Søndergaards Busser och Abildskous Busser. Att kombinera en resa med tåg och buss är mycket enkelt eftersom tågbiljetter kan täcka vidare resor med buss.

Bussnät fungerar inom större danska städer. I Köpenhamn är alla kollektivtrafikbussar gula med en entré placerad längst fram. Busshållplatser är markerade med gula skyltar. Det finns flera olika typer av busstjänster tillgängliga, inklusive nattbussar som går från 01:00 till 05:00 i Köpenhamn och omgivande städer. De flesta bussar är moderna och välskötta.

Tunnelbana: Köpenhamns tunnelbana är ett förarlöst lätt tunnelbanesystem som består av två linjer: M1 och M2.

M1-linjen går från Vanløse i den västra delen av staden till Vestamager i söder. Den passerar genom nyckelområden som Frederiksberg , Nørreport och Islands Brygge . M2-linjen går från Vanløse till Köpenhamns flygplats . Den passerar också genom centrala områden som Nørreport , Kongens Nytorv och Christianshavn .

Mer information om biljetter, tidtabeller och zoner finns här .

Tunnelbanestationer är markerade med ett rött "M". Ryttare måste ha en giltig biljett eller använda ett elektroniskt biljettkort för resakort innan de går in på stationsplattformar; Biljettautomater finns på alla stationer och prissystemet är integrerat med andra former av kollektivtrafik, inklusive bussar och förortsbana. Systemet fungerar kontinuerligt hela natten, men tiderna mellan tågen ökas till mellan 15 och 20 minuter från 00:00 till 05:00. Att resa i tunnelbanan är generellt sett säkert, men det är lämpligt att vara på sin vakt mot stöld.

Taxibilar: Taxibilar är allmänt tillgängliga och säkra. Taxibilar kan ropas på gatan, hämtas på taxistationer eller bokas i förväg. Priset som visas på taximätaren är inklusive moms och dricks, men extra avgifter kommer att tas ut för transport av bagage om det placeras på utsidan av fordonet, om föraren hjälper till med bagage eller om en hytt begärs att transportera en cykel eller barnvagn. Officiella lediga taxibilar bär skylten 'fre' (gratis) i fönstret och har grönt ljus ovanpå bilen.

Biluthyrning: Många lokala och internationella biluthyrningsföretag är verksamma i Danmark, inklusive Avis, Budget, Europcar och Hertz. Filialer finns över hela landet. Minimiåldern för biluthyrning är 21 år. Hyresgäster under 23 år kan behöva betala en avgift för unga förare.

Rörelsekontrollorder

Resor i avlägsna och miljökänsliga områden på Grönland är begränsade. Besökare som vill utforska glaciärer, berg eller nordöstra Grönlands nationalpark kräver ett särskilt tillstånd. Ansökan ska göras till Utrikesministeriet, Asiatisk Plads 2, 1448 Köpenhamn (tel.: 45 33-92-00-00 eller 33-92-04-21) eller via kontakter på regeringens webbplats .

Landsinformationen på denna webbplats har översatts med hjälp av maskinöversättning av vår partner. Arbete har utförts för att tillhandahålla en så korrekt översättning som möjligt, dock ska du som läsare ha i åtanke och acceptera att ingen automatisk översättning är perfekt och bör inte heller läsas eller tolkas som så. Landsinformationen är inte avsedd att vara en källa till råd eller handling baserat på det material som presenteras. Ingen garanti antyds eller ges, inga anspråk eller rättsliga åtgärder accepteras.


Danmark
Landets nödnummer
Polis:
112
Brandkår:
112
Ambulans:
112

Köp försäkring

Ändra din sökning Boka här
Datum då försäkringen ska gälla

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder vid avresa
Besöksperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betaldatum boende
Hyresperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

Pris för boende
1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betalningsdatum
Utresedatum
1
Pris (belopp) per person
  • Afghanistan
  • Albanien
  • Algeriet
  • Amerikanska Jungfruöarna
  • Amerikanska Samoa
  • Andorra
  • Angola
  • Anguilla
  • Antarktis
  • Antigua och Barbuda
  • Argentina
  • Armenien
  • Aruba
  • Australien
  • Azerbajdzjan
  • Bahamas
  • Bahrain
  • Bangladesh
  • Barbados
  • Belarus
  • Belgien
  • Belize
  • Benin
  • Bermuda
  • Bhutan
  • Bolivia
  • Bonaire
  • Bosnien-Hercegovina
  • Botswana
  • Bouvetön
  • Brasilien
  • Brittiska Jungfruöarna
  • Brittiska territoriet i Indiska Oceanen
  • Brunei
  • Bulgarien
  • Burkina Faso
  • Burma (Myanmar)
  • Burundi
  • Caymanöarna
  • Centralafrikanska republiken
  • Chile
  • Colombia
  • Cooköarna
  • Costa Rica
  • Curaçao
  • Cypern
  • Danmark
  • Demokratiska republiken Kongo (DRK)
  • Djibouti
  • Dominica
  • Dominikanska Republiken
  • Ecuador
  • Egypten
  • Ekvatorialguinea
  • El Salvador
  • Elfenbenskusten
  • Eritrea
  • Estland
  • Etiopien
  • Falklandsöarna
  • Fiji
  • Filippinerna
  • Finland
  • Frankrike
  • Franska Guyana
  • Franska Polynesien
  • Franska territorierna i södra Indiska Oceanen
  • Färöarna
  • Förenade Arabemiraten
  • Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västin
  • Gabon
  • Gambia
  • Georgien
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Grekland
  • Grenada
  • Grönland
  • Guadeloupe
  • Guam
  • Guatemala
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Guyana
  • Haiti
  • Heardön och McDonaldöarna
  • Holländska Antillerna (Curacao, St. Maarten)
  • Honduras
  • Hongkong
  • Indien
  • Indonesien
  • Irak
  • Iran
  • Irland
  • Island
  • Israel
  • Italien
  • Jamaica
  • Japan
  • Jordanien
  • Julön
  • Kambodja
  • Kamerun
  • Kanada
  • Kap Verde
  • Kazakstan
  • Kenya
  • Kina
  • Kirgizistan
  • Kiribati
  • Kokosöarna
  • Komorerna
  • Kosovo
  • Kroatien
  • Kuba
  • Kuwait
  • Laos
  • Lesotho
  • Lettland
  • Libanon
  • Liberia
  • Libyen
  • Lichtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Macao
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Malaysia
  • Maldiverna
  • Mali
  • Malta
  • Marocko
  • Marshallöarna
  • Martinique
  • Mauretanien
  • Mauritius
  • Mayotte
  • Mexiko
  • Mikronesiska federationen
  • Moçambique
  • Moldavien
  • Monaco
  • Mongoliet
  • Montenegro
  • Montserrat
  • Namibia
  • Nauru
  • Nederländerna
  • Nepal
  • Nicaragua
  • Niger
  • Nigeria
  • Niue
  • Nordkorea
  • Nordmakedonien
  • Nordmarianerna
  • Norfolkön
  • Norge
  • Nya Kaledonien (Chesterfieldöarna, Fortuna)
  • Nya Zeeland
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Panama
  • Papua Nya Guinea
  • Paraguay
  • Peru
  • Pitcairn
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Republiken Kongo
  • Réunion
  • Rumänien
  • Russia (East of Ural)
  • Rwanda
  • Ryssland
  • Saint Barthelemy
  • Salomonöarna
  • Samoa
  • San Marino
  • São Tomé och Príncipe
  • Sate of Palestine
  • Saudiarabien
  • Schweiz
  • Senegal
  • Serbien
  • Seychellerna
  • Sierra Leone
  • Singapore
  • Sint Maarten
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Somalia
  • Spanien
  • Sri Lanka
  • St Helena
  • St Kitts och Nevis
  • St Lucia
  • St Pierre och Miquelon
  • St Vincent och Grenadinerna
  • Storbritannien
  • Sudan
  • Surinam
  • Svalbard och Jan Mayen
  • Sverige
  • Swaziland
  • Sydafrika
  • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
  • Sydkorea
  • Sydsudan
  • Syrien
  • Tadzjikistan
  • Taiwan
  • Tanzania
  • Tchad
  • Thailand
  • Tjeckien
  • Togo
  • Tokelauöarna
  • Tonga
  • Trinidad och Tobago
  • Tunisien
  • Turkiet
  • Turkmenistan
  • Turks- och Caicosöarna
  • Tuvalu
  • Tyskland
  • Uganda
  • Ukraina
  • Ungern
  • Uruguay
  • USA
  • Uzbekistan
  • Vanuatu
  • Vatikanen
  • Venezuela
  • Vietnam
  • Västra Sahara
  • Wallis och Futunaöarna
  • Yemen
  • Zambia
  • Zimbabwe
  • Åland Islands
  • Österrike
  • Östtimor
  • Asien
  • Afrika
  • Europa
  • Sydamerika
  • Nordamerika inkl. USA
  • Nordamerika exkl. USA
  • Oceanien
  • England
  • Skottland
  • Wales
Dölj val Dölj
  • {{originalfilename}} x

Närmaste servicekontor

Europeiska ERV Stockholm

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.